Maak van je badkamer een oase van rust

Maak van je badkamer een oase van rust

Ik houd ervan dat mijn badkamer een oase van rust is. Je start de dag geheel anders als je s morgens in een opgeruimde badkamer binnenstapt. Ik deel in deze blog graag een aantal praktische tips om je plek van rust te creëren.

wat gebruik je echt ?

Begin met het verminderen van het aantal producten in je badkamer. Ga eens grondig door je kast en ga na wat je echt gebruikt. Heb je producten als een seizoen in je kast en heb je ze nog niet gebruikt, maak er dan iemand anders gelukkig mee. Kijk ook zeker na de houdbaarheidsdatum Producten van aloe vera de mallorca blijven bijvoorbeeld 12 maanden na opening goed. Behoud enkel de producten die je echt gebruikt. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker bij het opruimen maar maakt je badkamer ook visueel rustiger.

 

opbergmandjes, opbergmandjes en nog eens opbergmandjes

Mandjes zijn ideaal voor het groeperen van vergelijkbare items. Ik gebruik ze bijna voor alles, van het opbergen van mijn vele haarrekkertjes, huidverzorgingsproducten tot schoonmaakmiddelen. Op die manier is de ruimte rond je wastafel direct netjes en veel makkelijker in onderhoud.

verloren ruimte in je badkamer

Als je een kleine badkamer hebt, dan is ook de opbergruimte logisch gezien beperkt. Heb je al aan de achterkant van je deur gedacht? Dit is vaak een onbenutte ruimte. Hang er bijvoorbeeld  haken aan voor je pyjama of je badjassen.

geheim voor een propere douche

Het geheim voor een propere douche is niet iets spectaculair als je dat zou verwachten. Het is een doodeenvoudig trekkertje. Je weet wel, zo eentje waarmee je ook de ramen poetst en  de discipline er even mee over de wanden van de douche te gaan.

it only takes 5 minutes - quick clean up

Neem elke dag een paar minuten de tijd om rond te kijken in je badkamer en items terug te plaatsen waar ze horen. Een kleine dagelijkse inspanning kan een groot verschil maken in het onderhouden van een nette badkamer.

breng de natuur naar binnen

Last but not least. Breng de natuur naar binnen. Planten in de badkamer creëren instant het gevoel van rust.

 

In t kort, minimaliseer en sorteer je badkamerspullen, optimaliseer de ruimte, heb de discipline om elke dag de badkamer proper achter te laten nadat je ze gebruikt hebt en last but not least breng de natuur naar binnen om jouw oase te creëren.

Terug naar blog