Weet wat je smeert: ontdek pentylene glycol.

Weet wat je smeert: ontdek pentylene glycol.

Wat smeer ik eigenlijk op mijn huid? Een vraag die jij je misschien ook wel eens hebt gesteld wanneer je voor de badkamerspiegel staat. Je bent zeker niet alleen. Ook ik heb me die vraag gesteld. Een van de redenen dat ik gekozen heb om in zee te gaan met onze partner Aloe vera de Mallorca, is dat zij daar zeer transparant in zijn. Ik wil dit graag met jullie delen. Vandaar dat ik jullie in deze nieuwe reeks daarin graag meeneem.

Vandaag wil ik het hebben over pentylene glycol, een ingrediënt dat klinkt alsof het uit rechtstreeks uit een laboratorium komt maar dat eigenlijk volledig natuurlijk is.  

Bewust natuurlijke verzorgingsproducten

In haar zoektocht naar de crème de la crème van ingrediënten voor hun natuurlijke verzorgingsproducten, zegt het merk Aloe vera de Mallorca welbewust vaarwel tegen standaard conserveringsmiddelen zoals parabenen.

 

Hoe zorgen ze er dan voor dat de producten kunnen worden bewaard?

Pentyleenglycol: meer dan een bewaarmiddel

In plaats van de traditionele bewaarmiddelen kiezen ze voor natuurlijke alternatieven. Om de producten te bewaren gebruiken ze pentylene glycol. Dit  werkt vergelijkbaar als brandewijn: bij een bepaalde concentratie stoppen micro-organismen met groeien, hetgeen ook desinfecterende werking heeft. Echter in tegenstelling tot traditionele alcohol, voorkomt pentyleen glycol uitdroging en bevordert het juist hydratatie van de huid. Daarom classificeert de Cosmeticaverordening het niet als een conserveringsmiddel.

 

Weetje : Producten zonder traditionele conserveringsmiddelen, zoals parabenen, mogen dus officieel claimen dat ze "vrij van bewaarmiddelen" te zijn.  Dit maakt het een stuk gemakkelijker om deze te gaan herkennen.

 

De voordelen van pentyleenglycol in natuurlijke huidverzorging

Pentyleenglycol doet veel meer dan alleen de houdbaarheid van verzorgingsproducten en cosmetica verlengen.

Het hydrateert enerzijds de huid en het helpt actieve voedende stoffen zoals aloe vera beter te laten intrekken. Een dergelijk type ingrediënt haalt zijn kracht uit natuurlijke grondstoffen, bindt water aan zich en helpt om de huid zacht en gehydrateerd te houden.

 

Waar komt Pentyleenglycol vandaan?

Pentyleenglycol is geheel natuurlijk. Het is een bijproduct van suikerrietbagasse en maïskolf en is zodus een perfect ingrediënt voor natuurlijke cosmetica. Het fungeert als een antimicrobieel bevochtigingsmiddel dat de groei van micro-organismen tegengaat zonder de huid uit te drogen of te beschadigen. Het is volkomen veilig en zacht voor je huid.

 

Conclusie: pentylene glycol: natuurlijk en ideale vochtinbrenger

Pentyleenglycol is de held in huidverzorgingsproducten die niet alleen micro-organismen buiten de deur houdt, maar ook zorgt dat je huid heerlijk zacht blijft. Voor iedereen die zijn huid wil verzorgen zonder de traditionele bewaarmiddelen zoals parabenen, is dit het perfecte ingrediënt.

Dus de volgende keer dat je voor de spiegel staat weet je dat een product met pentylene glycol niet alleen natuurlijk en veilig is maar ook super hydraterend is en zacht voor je huid.

Terug naar blog